Vegyen szalonnatapaszt ha le akar szokni a húsfogyasztásról

0
558 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A kísérleti pszichológia egy professzora nemrégiben kifejlesztett egy szalonna ízű tapaszt, ami csökkentheti a hús iránti vágyunkat. 

A tapasz, kifejezetten azoknak az embereknek szól, akik erkölcsi okok miatt nem szeretnének már húst fogyasztani, de egyébként szeretik a húst és vágynak az ízére.

Charles Spence, az Oxfordi Egyetem kísérleti pszichológia tanszékének professzora, a Strong Roots nevű növényi alapú élelmiszeripari termékekkel foglalkozó céggel együttműködve, olyan tapaszt hoztak létre, amely megkarcolódva olyan szagot produkál, mint a főtt szalonna.

Emögött a furcsa találmány mögött az az ötlet húzódik, hogy az emberi elme összekapcsolja az íz- és szagérzékelést, és hogy bizonyos szagok jelentősen csökkenthetik a táplálkozás iránti vágyát.

A tanulmányok kimutatták, hogy az illatok csökkenthetik az étvágyat. Szagérzékelésünk szorosan kapcsolódik az ízléshez, ezért az ételekkel kapcsolatos jelzések megtapasztalása, például a szalonnaaromák szaga arra készteti bennünket, hogy elképzeljük azt az ételt” – mondta Spence.

Az eszközt állítólag úgy kell viselni, mint egy nikotintapaszt, csak ahelyett, hogy a nikotint lassan engednék a viselõ testébe, azt meg kell karcolni egy azonnali illatdózis szalonnával. A potenciális vásárlók közé tartozhatnak majd azok, akik próbálnak vegánná válni, de küzdenek a vágyaikkal.

A hústapaszok jelenleg az Egyesült Királyság városaiban, például Londonban, Liverpoolban és Leedsben vannak kipróbálás alatt, de a Strong Roots azt állítja, hogy az innovatív termék a közeljövőben szélesebb körben elérhetővé válik majd.

Forrás: margo