Városnéző túrára indult a budapesti állatkert tukánja

0
332 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A nagycsarnokban a tukán teljesen szabadon szárnyalhat, így lényegében a közönséggel egy térben tartózkodik. A dupla ajtó az utóbbi tíz évben jó megoldásnak bizonyult az állatok benntartására, de múlt héten csütörtökön, valószínűleg a délutáni órákban azonban Tuki megtalálhatta a kijáratot, másnap ugyanis a gondozók arra lettek figyelmesek, hogy a madár nem ott van, ahol lennie kellene.

A Fővárosi Állat- és Növénykert  dolgozói a környező fákon, illetve a szomszédos állatházak tetején találták meg a madarat. Természetesen azonnal megkezdték Tuki befogását, de ez nem volt egyszerű feladat. A tukán többször is átrándult a Dózsa György út túloldalára, a terézvárosi házak közé. Hol a közeli autómosónál tűnt fel, hol a Szondi utca 104-ben, hol a Szondi utca és a Dózsa György út sarkán álló Ibis Hotelnél, de a követségi negyed egy részét is felfedezte.

Az állatkerti csapat hangszórón lejátszott tukánhanggal csalogatták, illetve célzott lövéseket adtak le rá az e célra kifejlesztett altatópuskából. A szökevény tukánt végül hétfőn sikerült befogni, reggel ugyanis a Pálmaház melletti Ausztrálház oldalánál jelent meg, ahol végül az egyik állatkerti munkatársnak sikerült fúvócsövel belőnie. A bódult madarat már könnyedén befogták, egyelőre egy elkülönített röpdében van, később azonban visszakerül a pálmaházi nagycsarnokba.

A bejárati ajtókra ezután várhatóan olyan függönyt szerelnek, amely megakadályozza, hogy ismét kereket oldjon, ha a bejárati ajtó nyitva maradnak.

Forrás: zoobudapest.com