Váratlanul ikreket hozott világra a washingtoni állatkert pandája

0
270 megtekintés
WASHINGTON, DC - AUGUST 23: In this handout photo provided by Smithsonian's National Zoo, Giant panda Mei Xiang (may-SHONG) gives birth to a cub born at the Smithsonian's National Zoo on August 23, 2013 in Washington, DC. Chief veterinarian Suzan Murray reports that the cub is robust, has a steady heartbeat, a full belly (is nursing well), and has successfully passed fecals. Zoo officials do not yet know the cub's sex. Animal care staff obtained a DNA sample. It will take approximately 2-3 weeks before the sex is known.The cub weighs 137 grams (about 4.83 ounces). (Photo by Smithsonian's National Zoo via Getty Images)
Swing Szerelem Szulák

A panda hangulata megváltozott, letargikusnak tűnt, ezért megvizsgálták. Az ultrahangon észrevették a pandaembriót, péntek-szombaton pedig már a szülésre is lehetett számítani. Mej Hsziang folyamatosan a hasát és a mellkasát nyalogatta, ez pedig biztos előjele a közelgő nagy pillanatnak.

Az első pandabocs születését az állatkert látogatói is figyelemmel kísérhették, láthatták, ahogy elfolyik a magzatvíz. Az első bocs amerikai idő szerint szombat délután 5:33-kor született, amit hatalmas sajtókonferencia keretein belül tudattak a nagyvilággal. Szerencsére a mamát folyamatosan figyelték, így nem maradtak le a második bocs születéséről, aki négy és fél órával később jött a világra.

A pandabocsok inkubátorba kerültek, hiszen a kölykök nagyon fejletlenek születésükkor, így az első napok kritikusak. A gondozók természetesen igyekeznek úgy alakítani a helyzetet, hogy minél több időt tölthessenek anyjukkal a kicsik.

Forrás: 444.hu