Vándor hihetetlen története bebizonyítja: mindig van remény

0
470 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Bubu esetéről és átalakulásának csodájáról már beszámoltunk, jöjjön egy hasonló sikersztori, melyet Hujber Zsuzsa osztott meg velünk.

“Vándort 2014 májusában találták Sellyén. Feltételezhetően miután a gazdája nem etette, nem törődött vele, Vándor az elhanyagoltságtól megbetegedett és a gazda Sellyén egyszerűen kitette. Az ott élő emberek közül senkinek nem jutott eszébe, hogy segíthetne, inkább mindenki ütötte, rúgta, elzavarta.

Egy pécsi állatmentő hölgy szeme akadt meg az akkor már halálán lévő, 14 kg-os, teljesen kopasz komondoron. Ő szólt a Komondor Fajtamentés-Rescue-nak, akik Budapestről azonnal elindultak Sellyére. Vándor annyira rossz állapotban volt, hogy nem lehetett szállítani, így felváltva vigyáztak rá, ápolták egy helyi fészerben (csak itt adtak helyet), amíg annyira felerősödött, hogy kibírja a szállítást.

Vándor egy komondor. A komondorok legfontosabb “alkatrésze” a lelkük. Vándor lelke nagyon összetört, mindenki attól tartott, hogy feladta. Márpedig ha egy komondor feladja, nem küzd. Pár nap után – feltételezhetően megérezte a szeretetet, a törődést – Vándor felállt!

Vándor küzdelmét és felépülését a világ legkülönbözőbb pontjairól (Anglia, Németország, Hollandia, Oroszország, Japán, Brazília, USA) figyelték, segítették, és a mai napig a Facebook-oldalán figyelik az életét. A japán tv filmet forgatott a komondorról és a Fajtamentésről. A japán tv! Magyarország?

A Komondor Fajtamentés-Rescue 3 év alatt 300 komondort mentett meg és tette az életüket élhetővé. 300 komondor! Magyarország nemzeti fajtája, mely 1100 éve él együtt velünk. Elképesztő helyekről, hihetetlen állapotú kutyákat mentenek, munka és család mellett! Saját autóval, minimális adományokból! Szívvel és lélekkel, mert komondort menteni csak tiszta szívvel lehet. A komondor híresen érzi a rosszindulatot és a széplelkűséget.

Vándor 14 kg-os majdnem vak komondorból, egy 50 kg-os csoda lett aki úgy döntött, hogy az emberek jók. :)”

Ha te is meghatódtál a történeten, dobj egy lájkot, vagy oszd meg a barátaiddal is!