Van egy hely, ahol fenséges lakoma lesz a kidobott karácsonyfákból

0
652 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Van egy hely Londonban, ahol nagyon örülnek a karácsony után kidobott fenyőfáknak és fenséges lakomát csapnak belőlük. 

A karácsonyfák többségéről vízkeresztkor, illetve a rá következő néhány napban kerülnek le a díszek, s bár a házak előtt „csupaszon” heverő, elszállításra váró fák látványa megszokott, némi keserűséget is hordoz magában. Éppen ezért örömteli, amikor tudjuk, hogy az elszállítást követően is hasznára, ne adj’ isten örömére lesznek valaki(k)nek.

Jelen esetben cikkünk főszereplőinek, egy londoni mintagazdaság, a Kentish Town City Farm kecskéinek, akiket a városban sokan már jól ismernek. Tavaly nyáron ugyanis bekerültek a hírekbe, miután kilógtak a kapun, s a közeli vonatsíneken bóklászva igyekeztek legelni való után nézni – nem kis fennakadást okozva ezzel. Az állatok most ennél jóval veszélytelenebb módját élvezhetik a táplálkozásnak: kiderült ugyanis, hogy nagy örömmel eszegetik a gazdaság kidobásra szánt karácsonyfáját, ez pedig szöget ütött a vezetőség fejében. Úgy döntöttek, összefognak néhány, a fák elszállításában érdekelt helyi vállalkozókkal, és besegítenek kecskéikkel a fák újrahasznosításában.

Amit pedig az állatok nem esznek meg, abból a többi közt fűtőanyag vagy éppen mulcs készül majd. Az akció ezen a hétvégén, január 8-a és 11-e között zajlik, és a résztvevők – legfőképp a kecskék – nagy várakozással tekintenek elébe.

Magyar mezőgazdaság