Vadkacsa-családot mentettek a tűzoltók – videó

0
223 megtekintés
Kép: Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Swing Szerelem Szulák
Négy kis  vadkacsa esett egy 5 méter mély túlfolyóba a Salgótarján északi részén lévő Tóstrandon. A túlfolyó tetején cikázó felnőtt vadkacsa figyelemfelhívására a tóparton sétálók lettek figyelmesek, majd látva a mélység foglyául esett apró fiókákat, segítségül hívták a salgótarjáni hivatásos tűzoltókatat – számolt be a honlapján a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A megmentőknek nem volt könnyű dolguk a derékig érő iszapban és a sűrű nádban, de végül épségben megmentették mind a négy kiskacsát.

Kiskacsákat mentettek a salgótarjáni tűzoltók

Négy kis vadkacsa esett egy öt méter mély túlfolyóba pénteken délután a Salgótarján északi részén lévő Tóstrandon. A riadt kacsamama jelzésére az arra sétálók lettek figyelmesek, és segítségül hívták a salgótarjáni hivatásos tűzoltókat, akik a derékig érő iszapban és a sűrű nádban végül épségben megmentették a kis állatokat.A mentőakcióról itt is olvashatnak:http://nograd.katasztrofavedelem.hu/hirek/5149-megmentettek-a-vadkacsa-csaladotVideó: Angyal Eszter tűzoltó főhadnagy, Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Közzétette: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság – 2018. május 19.