Újpesti lakos lesz Motkány, a nemrégiben mentett nutria

0
579 megtekintés
Őfelsége, I.Cukkinkirály Motkány falatozás közben - Fotó: Àllat ès Termèszetvèdelmi Jàrőrszolgálat Újpest
Swing Szerelem Szulák
Mint mi is beszámoltunk róla, körülbelül másfél hete mentette meg az újpesti Àllat ès Termèszetvèdelmi Jàrőrszolgálat, az immáron Motkány névre hallgató, legyengült és kissé öregecske nutriát, aki a Váci és Megyeri út között a Szilas patak partján gubbasztott. Motkány, azóta határozottan jobban van, de a járőrszolgálat munkatársai némi gondolkozás után úgy döntöttek, hogy a kis pézsmapocok, egészsége érdekében, a telephely lakója marad.

Az azóta I.Cukkinkirálynak is becézett kis rágcsálónak, próbálnak igazi királyi életet biztosítani. Birodalma építése, épp a héten kezdődik. Lesz fűtött palotája, nagy kifutója és persze medencéje. Sőt, I.Cukkinkirály innentől minden héten bejelentkezik és elmeséli nekünk, hogyan is tengeti újpesti lakosként mindennapi életét.

Mivel az étvágyával már semmi gond nincs, a járőrszolgálat munkatársai hálásak lennének egy kis segítségért őfelsége étkeztetésében. Keresnek olyan zöldség-gyümölcs eladót, aki a megmaradt illetve szépséghibás finomságait nem tudja hasznosítani, Motkány viszont boldogan elropogtatná.

A srácok kicsit összedugták a fejüket, majd osztottak, szoroztak és arra jutottak, hogy már pedig én I. Cukkinikirály…

Közzétette: Àllat ès Termèszetvèdelmi Jàrőrszolgálat Újpest – 2020. február 2., vasárnap

Ez is érdekelhet még:

Nutriát mentett az újpesti Àllat ès Termèszetvèdelmi Jàrőrszolgálat