Újjászületett a cirkuszból mentett, borzalmas állapotban lévő tigriskölyök

0
462 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Bár Aasha, a bengáli tigris már 9 hónapos is elmúlt, súlya még nem haladta meg a 15 kilót se. A tigrisek három hónapos korukban ekkorák, a szerencsétlen állat háromszor kevesebbet nyomott, mint egyegészséges tigris.

Egy utazócirkusz tagja volt, ahol nem csak rosszul bántak vele gondozói, de egy nagyobb tigris is kiszemelte magának, ugyanis nem volt külön ketrece se. Szerencsére Vicky Keahey, egy texasi állatmentő csoport vezetője kiszabadította az állatot, mindennek már 5 éve.

032 033

“Aasha testét kopasz foltok borították mindenütt, bőre száraz volt, sebei véreztek,” mesélte Vicky. “Kezdetben minden nap kétszer személyesen adtam be neki a gyógyszerét, majd játszottam vele, szegény jószág borzalmas állapotban volt.”

034 035 036

Az áldozat 8 hét után kifizetődött, Aasha bőre elkezdett gyógyulni, szőre kezdett visszanőni, valamint játékos kedve is életre kelt, mikor a fürdés elől már nem menekülni akart, hanem egyenesen élvezte a pancsolást. Nyolc hónappal később már úgy nézett ki, mint egy igazi, egészséges tigris. Később egy új barátot is szerzett magának Smuggler személyében. A két tigris teljesen összenőtt, imádják egymást!

037 038 039

Forrás: boredpanda.com