Újabb festékhiányos rigó bukkant fel Pécsett

0
2 030 megtekintés
Fotó: Pallos-Rózsa Anita
Swing Szerelem Szulák
Szeptember folyamán egy különleges fehér tollú feketerigó hím tűnt fel Pécsett, a Tettyén. A Duna Dráva Nemzeti Park a Facebook oldalán számolt be a Hófehékeként is emlegetett fekete csuklyás madárról (a róla szóló cikkünket ITT tudod elérni).  A különleges tollast az Oktatási Központ körül, az igazgatóság parkolójában és a Pintér-kertben lehetett látni.

Nemrég, október 18-án délelőtt, egy másik leucisztikus (festékhiányos) példányt kapott lencsevégre Pallos-Rózsa Anita, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársa, melyről szintén a Facebook oldalán számolt be a Park.

A fehér madarak első pillantásra egyáltalán nem emlékeztetnek fekete rigóra és beazonosítani is inkább a jól ismert „rigós” mozgásukról lehet őket. Szegény madaraknak nem lehet könnyű az élete, hisz feltűnő tollazatuk miatt eleve nehezebb feladat a rejtőzködés és a furcsa színezet valószínűleg a fajtársakat, és más fajokat is zavarja, hisz “Hófehérkét” is többen kergették. Nem valószínű, hogy az újonnan felfedezett kollégának, aki szinte teljesen hófehér, könnyebb lenne a sorsa.