Újabb 22 elefántot mérgeztek meg ciánnal Zimbabwéban

0
220 megtekintés
Tanzania has been identified as the leading exporter of illegal ivory in recent years. An estimated 10,000 elephants are being slaughtered in the country annually. Here, elephants walk in the Serengeti National Reserve in northern Tanzania in 2010.
Swing Szerelem Szulák

A vadőrök hétfő reggel találtak rá az újabb megmérgezett elefánttetemekre a park Sinamatella nevű területén. Októberben 62 elefántot mérgeztek meg vadorzók zimbabwei nemzeti parkokban.

“Ismét ciánmérgezés. Gyanúnk szerint vadorzók követték el” – közölte Caroline Washaya-Moyo szóvivő az AP amerikai hírügynökséggel.

A hét végén a zimbabwei főváros nemzetközi repülőterén 173 kilogramm elefántcsontot foglaltak le, amelyet Szingapúrba akartak csempészni. Három zimbabwei és egy mali nemzetiségű csempészt letartóztattak – közölték az illetékesek. Október első felében 40 elefánttal végzett ciánmérgezés a Matusadona és a Hwange Nemzeti Parkban, ahol mérgezett naranccsal etették meg az elefántokat, illetve a sónyalogatókba rejtették el a ciánt. A zimbabwei bányászatban széles körben alkalmazzák a ciánt, ezért könnyű hozzáférni a halálos méreghez.

2013-ban több mint 200 elefántot mérgeztek meg a Hwange Nemzeti Parkban.

Forrás: MTI, origo.hu
Fotó: howitworksdaily.com