Új és sokkal természetesebb hatású medencét kapnak a bécsi vízilovak

0
1 070 megtekintés
Fotó: Daniel Zupanc Fotografie/facebook.com/pg/zoovienna
Swing Szerelem Szulák
A bécsi állatkert három vízilova jövő nyáron már az új medencéjében lubickolhat, amely egy természetes tóhoz hasonlít majd, a jelenlegi betonteknő helyett. Az átalakítási munkák novemberben kezdődnek.

A mostani, szimmetrikus betonmedence helyett nagyobb, természetes fürdőhelyet idéző csobbanó várja majd a Schönbrunni Állatkert három lakóját, Alit, Arcat és Kimbukut. A novemberben kezdődő átalakítás ideje alatt az állatokat a fűtött, fedett kifutójukba költöztetik át.

Fotó: Daniel Zupanc Fotografie/facebook.com/pg/zoovienna

De nemcsak a vízilovaknak kedvez majd a változás: mivel a mostani medencének nincs szűrőberendezése, így eddig nyaranta akár hetente kétszer is le kellett engedni a vizet belőle, kipucolni, majd újra feltölteni. Ez rengeteg munkát és hatalmas vízfogyasztást eredményezett, és közben a vízilovak sem tudnak a nagy melegben fürdeni. Az új medencéhez azonban már szűrőberendezést is telepítenek, így 2018-tól egész nyáron át tiszta vízben lubickolhatnak az óriások anélkül, hogy folyton cserélni kellene vizüket.

Fotó: zoovienna.at

A 2,6 millió eurós beruházásra az állatkertnek kell előteremtenie a fedezetet, így támogatói akciót hirdettek. Ezen az oldalon 15 euróért bárki támogató lehet, és hozzájárulhat az új medence építéséhez. Cserébe egy oklevél jár, és az adományozó neve felkerül a honlapra.

Fotó: Daniel Zupanc Fotografie/facebook.com/pg/zoovienna

Forrás: travelo