Túró Gróf, a benzinkutas macskaceleb

0
6 751 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A fehér kandúr egy öt évvel ezelőtti nyári hajnalon lépett be először a XI. kerületi Shell kútra, amit most már állandó lakhelyének nevezhet. Életét saját Facebook-oldalán dokumentálják gazdái, rajongótábora pedig kitartóan duzzad. Ismerjétek meg a magyar net benzinkutas macskasztárját, Túró Grófot!

“Túró vagyok, a fehér macska! Születtem: 2011.06.10.-én. 4-en voltunk testvérek.
Születéskor kapott nevem Professzor, alias, Profi. (Első Gazdi szerint: amúgy ő volt a legokosabb az alomban, ezért hívtuk Professzor alkatú egyénnek, alias, Profinak)
A Sárbogárdi úton laktunk, amely igen veszélyes környék egy cica számára. Apámat és nagynénémet ott gázolták halálra. A húgomat, Borzas Katát is elütötték, de szerencsére egy csípő implanttal túlélte, s azóta is vidáman ugrál a háztetőkön, az új lakhelyén, Csepelen – Királyerdőn; édesanyánkkal, Grétivel.
A két bátyámat elajándékozták, én pedig önként választottam a 2 házzal arrébb lévő új lakhelyemet (ahol egyébként is az időm nagy részét töltöttem). Valószínűleg a történtek után keveredtem a kútra, megérezve, hogy itt jó helyem lesz. Nem tévedtem!”

Így mutatkozik be Facebook-oldalán Túró Gróf, a jól tartott fehér kandúr, aki a XI. kerület egyik nem pontosan megjelölt Shell kútjának – és szép lassan a Facebookos kisállat-közösségnek is – ügyeletes szupersztárja. Az elmondhatatlanul fantasztikus Túró Gróf névre keresztelt állat öt éve, egy nyári hajnalon sétált be a kútra, így kezdődött közös élete a Shell dolgozóival.

A környéken lakók látásból már ismerték a macskát, ők mondták a benzinkúton, hogy valószínűleg a Tejföl vagy Túró névre hallgat, és bár később kiderült –  mint ahogy bemutatkozásában is olvasható –, hogy eredetileg a Professzor nevet adták neki, a Túró és a magától értetődően járó nemesi rang ráragadt a cicára. Az impozáns név és a benzinkútra járó, egyre bővülő rajongótábor igényei aztán rövidesen nem hagytak más lehetőséget, mint hogy Túró digitálisan is színre lépjen – ekkor született meg a jelenleg már 2000-nél is több lájkot begyűjtő Facebook-oldala.

„Több benzinkúton élő állatot is láttunk a Facebookon, és úgy gondoltuk, Túró is megérdemli a népszerűséget. Szerettük volna megismertetni őt az emberekkel, és példát mutatni, hogy milyen boldog lehet egy befogadott állat, és ő is milyen sok szeretetet adhat” – magyarázza gazdája.

Ha belepörgetünk Túró oldalába, azonnal látszik, hogy a macska hatalmas rajongótáborral büszkélkedhet: vadidegenek hordják neki az ajándékokat, és fényképkezednek vele – még a Quimby-s Kiss Tibi is a hívei közé tartozik.

Túró szóvivője is megerősítette, hogy sokan látogatják a macskát, bár minden rajongót előre figyelmeztet, hogy nem mindig olyan könnyű elcsípni a népszerű állatot: „Többen is jönnek Túróhoz látogatóba Budapestről, Székesfehérvárról, Miskolcról és még sorolhatnánk. Ilyenkor általában kapni is szokott ajándékot, macskakaját, néha játékot. Ezúton is nagyon köszönjünk mindenkinek! Nekünk már természetes, hogy nemcsak magunknak, hanem Túrónak is csomagolunk ebédet. Túró azonban szabad macska, aki szabadon jár-kel, így nem mindig jön össze a várt találkozás.”

Ha viszont összejön, Túró engedelmesen fogadja a simogatást és a kényeztetést, gazdái szerint kimondottan szereti, ha abajgatják. A napközben sokat csavargó Túró egyébként nem csinál semmi különöset – átlagos macskához híven többnyire lustálkodik és örömmel veszi az ölébe pottyanó javakat, rossz időben az irodába helyezett dobozában, jó időben kint, autókon vagy bokrokban, esetleg a szomszédnál pihen. Különleges ismertető jegyei közé tartozik mondjuk az izgalmas szexepilnek számító kacska bal fül, ami – ahogy a gazdiktól megtudtuk – egy túlságosan heves fülvakarás következménye, de ettől eltekintve Túró tényleg átlagos, jóvágású kandúr.

“Túró cicánk egy nyári hajnalban, 2012 Július 18-án besétált a töltőállomásunkra. Megetettük, megitattuk, megszeretgettük. Visszajött, minden nap, többször is. Egyből éreztük, van egy macskánk. Beoltattuk, féregtelenítettük, kiheréltettük, amikor megfázott, orvoshoz vittük. Tavaly nyáron elpattant egy ér a fülében, meg kellett műttetni, ezért görbe az egyik füle. Nagyon hálás cica, sok örömöt szerez nekünk, és reméljük mi is neki. A vásárlóink nagyon szeretik, van, aki csak miatta jön hozzánk. Nagyon szeret a főnök asztalán aludni, imádja a dobozokat, szeret játszani, éjszaka rendkívül élénk, napközben sokat alszik. Ezúton szeretnénk megköszönni kollégáknak, cicabarátoknak, vásárlóknak, szomszédoknak, taxisoknak, mindenkinek, aki bármilyen formában hozzájárul(t) Túró jóllakottságához, egészségéhez! Igyekszünk minél részletesen megmutatni Túró mindennapjait sok képpel, néha videóval, történettel!
Azok, akik szeretnének örökbe fogadni, fogadtatni, vagy csak egyszerűen aggódnak, hogy van e gazdám, alvóhelyem, ételem, otthonom, azok valószínűleg nem néztek eléggé körül az oldalon! 24 órában imádnak a Gazdik!”

A hírnévből azonban ennyi és nem több Túró Grófnak – hiába a nagy népszerűség, azt azért mégsem szeretnék, ha a macska teljes munkaidőben a benzinkút arca lenne: „Túrót nem tennénk ki ennél nagyobb feladatnak – magyarázza a macskát megszólaltató gazdi. – Ő szabad macska, akit meg lehet csodálni, simogatni. Semmire nincs kényszerítve, nincs bezárva. Szeretnénk, ha megmaradna egy átlagos macskának, aki egy benzinkúton éldegél.”

Forrás: nlcafe.huturo.grof