Tündéri fókabébi született a Schnönbrunni Állatkertben

0
445 megtekintés
Fotó: Daniel Zupanc
Swing Szerelem Szulák
Szürke, ráncos és nagyon aranyos: így néz ki a július 2-án a Schnönbrunni Állatkertben született oroszlánfókacsemete. A kis hím állatot a nagyközönség már élőben is láthatja – írja sajtóközleményében Bécs Város Külképviseleti Irodája.

Már egyhetes a Schönbrunni Állatkert új lakója, egy dél-amerikai oroszlánfókabébi. Az első napjait elvonulva töltötte anyukájával kettesben, most már viszont bárki megtekintheti őt a külön nekik kijelölt medencés területen. A kis állat a Müncheni Állatparkból származó fiatal nőstényfóka, Peaches első utódja. Ez azonban nem látszik, mert Peaches kitűnő anyukának bizonyul.

Fotó: Daniel Zupanc

A fókabébi egyébként fiú, de nevet még nem sikerült neki találni. A fókák születésüktől fogva képesek úszni, pár napba azonban beletelik, amíg a kis jövevény hozzászokik a vízhez. Amint ez megtörténik, mamájával csatlakoznak a többiekhez.

Fotó: Daniel Zupanc

Az állatkert nagyon elégedett a kisfóka fejlődésével, aki már tíz kilót nyom. Igaz, még van hova fejlődnie, hiszen ezek az állatok akár a 450 kilót is elérhetik. A kicsi az első hat-nyolc hónapban anyatejen él majd, és ha éhes, nagy hangon hívja fel magára a figyelmet. A dél-amerikai oroszlánfókák hímei háremet tartanak, a fókabébi apukája, Comandante egyben az állatkert “fókaura” is.