Törpe tacskó kölyköket csempészett Angliába egy magyar állatorvos

0
4 875 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

270 óra közmunkára ítéltek egy magyar állatorvost Angliában, és tíz évre eltiltották hivatása gyakorlásától mivel lebukott illegális állatkereskedelemmel és -csempészettel. Az 58 éves Molnár Viktornak illegális állatkereskedése volt az angliai Prestwichben, ahol bizonyíthatóan csempészett állatokkal kereskedett.

Az állatorvost egyébként nem a rendőrség, hanem egyik kuncsaftja buktatta le. A nő vásárolt tőle egy törpe tacskót, de a kutya hazafelé rosszul lett, és a vevő jelezte Molnárnak, hogy igényt tart az állat útlevelére. Közben a kutyát bevitte egy másik állatorvosi rendelőbe, ahol menten kiderült, hogy az állat 8-12 hetes lehet, így semmi keresnivalója az Egyesült Királyságban hiszen a hatályos rendeletek alapján csak 17 hetes kortól kezdve lehet őket beszállítani Angliába. A kutya ráadásul nem kapta meg a szükséges oltásokat sem, még veszettség ellen se oltotta be Molnár.

A rendőrség elkezdte figyelni az orvost, majd 2016 februárjában házkutatást tartottak nála. A eredmény: négy felnőtt kutya és öt törpe tacskó kölyök. A rendőrség megállapította, hogy az állatokat Molnár online rendelte, és teherautóval kerültek az országba. Ezek a kutyák sem voltak beoltva veszettség ellen, a kölykök pedig szintén legfeljebb 12 hetesek lehettek. Molnárnak a perköltségen kívül több mint 5000 fontos kártérítést és perköltséget is meg kell fizetnie a 700 fontért eladott törpetacskó gazdájának, mivel a kutyát karanténba kellett tenni, az meg nem olcsó mulatság.

Forrás: HvG