Több tucat kutya életét mentették meg az állatvédők, egy koreai húsfarmról menekültek meg

0
8 855 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A Human Society International (HSI) egy olyan szervezet, ami az illegális vadászat, az állítkísérletek és az állatkínzás ellen küzd. Legutóbb egy dél-koreai húsfarmról mentettek meg 55 ártatlan kutyát. Minden követ megmozgattak, hogy megmentsék az ételnek szánt, rettenetes körülmények között tartott ebeket.

A kutyákat sötét, szűk ketrecekben tartották, a legtöbbjük még sohasem érintkezett emberrel, vagy tapasztalta meg mennyit jelent egy gazdi odaadó szeretete. Végül kitartó munka árán a HSI megegyezett a farm tulajdonosával, a kutyusokat pedig repülővel szállították az Egyesült Államokba.

Egyetlen hétvége alatt 44 kutya érkezett meg az országba, a reptéren a Pittsburgh Aviation Animal Rescue Team (PAART) fogadta a mentett kutyusokat. Az ebek orvosi kezelést kapnak, majd menhelyeken helyezik el őket az ország különböző államaiban és remélhetőleg nagyon hamar szerető gazdira lelnek majd.

A kutyahús-feldolgozás kezd egyre hanyatlani Dél-Koreában, többek között az olyan szervezeteknek köszönhetően, mint a HSI.

Néhány év leforgása alatt rengeteg farmot, piacot és éttermet zárattak be, ahol kutyahúst lehetett vásárolni, vagy fogyasztani, ezzel több mint 800 kutya menekült már meg összesen.

[Youtube id=”LIsYo94Cr3s” width=”420″ height=”460″]

Ha számodra is fontos az állatok védelme, akkor dobj egy lájkot, és oszd meg a barátaiddal is!

Forrás: boredpanda.com, Fotó: nodogleftbehind.org