Több millió forinttal támogatja az állatmenhelyeket az állam

0
2 052 megtekintés
TASR illusztrációs felvétel
Swing Szerelem Szulák
A kormány 15-15 millió forinttal támogatja az állatmenhelyek, illetve az ebrendészeti telepek korszerűsítését – közölte a Földművelésügyi Minisztérium a Kormány.hu oldalán.

A közlemény szerint 15 millió forinttal 5 állatmenhely korszerűsítését segítik. A legmagasabb, egyenként 5-5 millió forintos támogatásban a pécsi székhelyű Misina Természet- és Állatvédő Egyesület és a szegedi Tappancs Állatotthon Alapítvány és Őrszolgálat részesült, a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesületnek közel 2,4 millió forint, a Siófoki Állatvédő Alapítványnak 1,7 millió forint, a Herman Ottó Magyar Országos Állat- és Természetvédő Egyesületnek (HEROSZ) 940 ezer forint támogatást ítéltek meg.

A kormány 15 millió forinttal 5 ebrendészeti telep korszerűsítését is támogatja. A támogatásból közel 5-5 millió forintot a kecskeméti Menhely az Állatokért Környezetvédelmi és Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány és a székesfehérvári Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány nyerte el. A tárca korszerűsítésre több mint 2,7 millió forintot ítélt Baja Város Önkormányzatának, valamint egyenként több mint 1,1 millió forintot Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának és Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzatának.

Forrás: MTI