Tiszafüred nyitott a kutyások felé, nem állnak meg a Mancsos pancsolónál

0
269 megtekintés
Az ország keleti régiójában elsőként kijelölt kutyabarát fürdőhely - Kép: Kutyabarát.hu
Swing Szerelem Szulák
Tiszafüred belehúzott. Miután az ország keleti régiójában elsőként jelölt ki kutyabarát fürdőhelyet – a Mancsos pancsoló névre keresztelt terület, mint mi is megírtuk 2018. májusától látogatható kutyával érkezőknek – meghirdette az Állatbarát Település programot és a hatékony üzemeltetés és kommunikáció érdekében együttműködési megállapodást is kötött a Kutyabarát.hu csapatával.

Egyre nagyobb hazánkban az érdeklődés  a kutyabarát szolgáltatások iránt, a vendéglátó- és szálláshelyeken túl, ennek turisztikai jelentőségét már településvezetők is felismerték -írja közleményében a Kutyabarát.hu.

Kutyabarát turizmus

Az aktív turizmus legújabb szegmenseként is értelmezhető kutyabarát turizmus külön iparággá nőtte ki magát az elmúlt években, a közel kétmilliós hazai kutyatartó célcsoport igényei egyre markánsabban fogalmazódnak meg. Ennek következtében a turisztikai szolgáltatások spektruma is átalakulóban van, több településen külön figyelmet fordítanak a kutyásokra.

Tiszafüred – Mancsos pancsoló – Kép: Kutyabarát.hu

Az egyik legnagyobb – kutyások által támasztott – igényre adott alternatívát Tiszafüred vezetése: kutyabarát fürdőhelyet jelölt ki településén. Ezzel a kezdeményezéssel nem csak a Tisza-tó, hanem az ország keleti régiójának is egyedülálló turisztikai attrakcióját valósították meg.

Idén meghirdettük Állatbarát Település programunkat, melynek egyik eredményeként jött létre a Mancsos pancsoló – kutyabarát fürdőhely. Szeretnénk színesíteni turisztikai ajánlatainkat, és mivel egyre több kutyás látogatja településünket, illetve a Tisza-tavat, így számukra ezzel a lehetőséggel is igyekszünk vonzóbbá tenni a várost

– hangsúlyozta Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere.

A kijelölt partszakasz a szabadstrand és a Morotva Kerékpáros Pihenőpark között található, a kutyások részére tábla jelzi a kutyás fürdőhelyet.

Közös cél a hazai kutyabarát turizmus és a felelős állattartás népszerűsítése

Az önkormányzat további lehetőségeket is lát a kezdeményezésben, ezért kötött megállapodást a Kutyabarát.hu-val, amely szervezet már két balatoni kutyás fürdőhely kialakításában és megvalósításában támogatta a településeket. A stratégiai együttműködés részeként a kutyabarát turizmus fejlesztését, a kommunikációs tevékenységek elvégzését, és például rendezvények szervezését vállalta a Kutyabarát.hu.

A házirend – Kép: Kutyabarát.hu

A tervek szerint már augusztusban és szeptemberben is lesznek kutyás rendezvények a Tiszafüredi Kutyabarát strandon, továbbá folyamatosan történnek fejlesztések az igények felmérésével.

“Tiszafüred nagyot nőtt a kutyások szemében: az ország keleti régiójában elsőként ismerte fel, hogy érdemes nyitni a kutyások felé, és ezt egy nagy lépéssel meg is tette. A kutyabarát szolgáltatások bizonyíthatóan megtérülő befektetések, kiváltképp egy kutyás fürdőhely megvalósítása. Ezzel egyértelműen nő a település idegenforgalma, színesíti a szolgáltatásait a város, és nem utolsósorban népszerűsíti a felelős kutyatartást is.”

– emelte ki Sziládi-Kovács Tibor, a Kutyabarát.hu egyik alapítója.

Az együttműködés a két résztvevő között 2018. júniusában indult, elsődleges cél a város turizmusának fejlesztése, ezen kívül a régió népszerűsítése is a kutyások körében.