Tippek, hogy biztonságban tudhasd kutyádat a nyári forróságban

0
231 megtekintés
kutya
Swing Szerelem Szulák

Soha, semmilyen körülmények között ne hagyd a kutyát az autóban egy meleg napon!

Még egyetlen percre se, ugyanis az autó pillanatok alatt felforrósodhat. A kánikulában akár 10 perc is elég ahhoz, hogy 15 fokkal forrósodjon a hőmérséklet a zárt autóban. A lehúzott ablak semmit nem old meg, ez nem gátolja meg az autó felforrósodását. Rengeteg helyen már bűncselekménynek számít, ha az állatot az autóban hagyják extrém időjárási körülmények között. A forró napokon inkább hagyd otthon kis kedvencedet, hogy még véletlenül se történjen ilyen.

Ne sétáltasd a forró betonon a kutyusodat!

Minket megvéd a cipőnk, de a kisállatok érzékeny mancsa könnyen megsérülhet a felforrósodott betonon. Erről sokan megfeledkeznek, pedig a járda pillanatok alatt tűzforró lesz, így a parkolók és az utcák is veszélyforrássá válhatnak.

A tűző napon inkább ne indulj vele sétálni!

Korán reggel, vagy miután már lement a nap, ez a két időpont a legmegfelelőbb egy kiadós sétához és hancúrozáshoz a parkban. Nappal mindenképpen oda kell figyelni arra, hogy a kutya főleg az árnyékban maradjon, és ne legyen kitéve sokáig a nap káros sugarainak.

Mindig legyen nálad víz!

Egy forró, alacsony páratartalmú napon a kutya pár óra leforgása alatt kiszáradhat. Egy egészséges kutyának mindig annyi friss víz kell, amennyit csak akar, az állatorvosok általában kb. 2-2,5 dl vizet szoktak javasolni, de ez a kutya termetétől és fajtájától függően természetesen eltérő lehet. Gondoskodj arról, hogy a kutyus bármikor friss vízhez juthasson!

Mi a teendő, ha már megtörtént a baj?

Ha a hőguta tüneteit tapasztalod egy kutyán, azonnal vidd orvoshoz! Hogy mik az alapszabályok és mit kell tenni ilyenkor, arra korábbi cikkünk ad megoldást: Tovább a cikkre

Fotó: taringa.net