Téves riasztás volt, a német állatkertből mégsem szabadultak el a nagymacskák

0
158 megtekintés
Az Eifel állatkert egyik oroszlánja - Kép: cdn.mdr.de
Swing Szerelem Szulák
Téves volt a németországi Lünebach állatkertjéből elszabadult nagymacskákról szóló riasztás, a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság pénteki beszámolója szerint az állatok nem hagyták el kifutójukat.

A Rajna-vidék-Pfalz tartományi településnél csütörtök éjjel vihar pusztított és árvíz keletkezett, így megrongálódott az Eifel-Zoo nevű állatkert kifutóinak kerítése. A riasztás szerint péntek délután két oroszlán, két tigris, és egy jaguár szökött meg a lünebachi állatkertből.  A nagymacskák mellett egy medve is a szabadulók között volt, őt sajnos valóban le kellett lőni, azonban a nagymacskákkal egész más történt.

A hatósági riasztásokban szereplő két oroszlánról, két tigrisről és egy jaguárról kiderült, hogy kifutójukban húzták meg magukat. Egy drón segítségével kutatták fel őket a Biberach nevű patak áradása miatt víz alá került állatkertben.

Az SWR beszámolója szerint egyelőre nem tudni, hogy mennyire biztonságosak a kifutók. A hatóságok attól tartanak, hogy a vadállatok áttörhetnek az árvízben megrongálódott kerítéseken. Ezért rendőrök őrzik a kifutókat, és mérlegelik, hogy lakóikat átmenetileg áthelyezik egy másik állatkertbe.

Az Eifel-vidéken fekvő településen 1972 óta működik a magántulajdonban lévő állatkert. A 30 hektáron elterülő Eifel-Zoo a honlapja szerint 60 egzotikus és őshonos állatfaj mintegy 400 példányának ad otthont, köztük afrikai oroszlánoknak és szibériai tigriseknek.

Forrás: MTI