Terápiás kutya segíti a vizsgázókat Szegeden

0
2 236 megtekintés
Dió, a terápiás kutya segíti a Szegedi Tudományegyetem vizsgadrukkos hallgatóit - Kép: SZTE GTK - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Dió, a tüneményes törpe schnauzer súgni ugyan nem tud, de segít legyűrni a vizsgadrukkot. 

Egyre stresszesebbek az egyetemi hallgatók, ezért a Szegedi Tudományegyetemen terápiás kutya segít a vizsgadrukk leküzdésében. A pénzügy-számvitel vizsgán a diákok simogathatják, és akár ölükbe is vehetik Diót, a törpe schnauzert – írta meg a Délmagyar.

„A pénzügy-számvitel szóbeli vizsgán hallgatóinkat terápiás kutya segíti a vizsgastressz oldásában, eltereli figyelmüket az utolsó pillanatban kapkodva tanulásról. Az utóbbi évek ta­pasztalata ugyanis az, hogy egy­­re stresszesebbek a hallgatók, és a vizsgák eleje azzal telik, hogy nyugtatom őket” – mondta el a lapnak Lippai-Makra Edit tanársegéd.

A mai Pénzügyi számvitel szóbeli vizsgán hallgatóinkat Dió, a terápiás kutya segítette a vizsgastressz oldásában….

Közzétette: SZTE GTK – 2020. január 14., kedd

Dió a tanárnő kutyája, de elvégezte a kétéves terápiás kiképzést. A kiképzését a HANIMEC Kutyásterápia és Sportegyesület biztosította, akik sokszor vonják be a kutyákat általános pedagógiai szituációkba is. Most a diákoknak segít elterelni a figyelmet az előttük álló megmérettetéstől, nyugodtabb légkört biztosít, így csökkenti a vizsgadrukkot.

„Persze az, hogy kutya van a vizsgán, a tudásszintjüket nem növeli, de abban segít, hogy a meglévő tudást vissza tudják adni” – hangsúlyozta a lapnak Lippai-Makra Edit.