Az állatkertben jelenleg négy ivarérett állat él, valamint az újszülött csöppség is. Mindannyian éjszakai életmódot folytatnak, és bár táplálékukat egyedül szerzik be, napközben szívesen pihennek egymáshoz bújva.

039 041

Az Afrikában és Dél-Európában élő állat testének nagy részét éles, fekete-fehér tüskék borítják. Ezek a módosult szőrszálak remek fegyvernek bizonyulnak, ugyanis ha az állat veszélyben érzi magát, tüskéit felmereszti és hangosan zörgeti. Amennyiben a veszély nem szűnik meg, az állat a farát támadója felé fordítva hátrál. Ezek a tüskék akár 54 centiméter hosszúságúak is lehetnek.

Forrás: Nyíregyházi Állatpark Facebook

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook
Előző Eső elől bujkáló kapibaráknál ma már nem lesz cukibb
Következő Gazdája segítségével fest csodás tájképeket ez a művészlélek kutyus

Érdekelhet ez is

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás