Táppénzre mehet beteg kutyája miatt egy olasz nő

0
4 473 megtekintés
Képünk illlusztráció - Kép: haziallat.hu
Swing Szerelem Szulák
A római Sapienza Egyetem tanárát két nap fizetett szabadság illeti meg Cucciola nevű, 12 éves angol szetter kutyája műtétje miatt – közölte csütörtökön a LAV (Lega Anti Vivisezione) olasz állatvédő szervezet.

Miután hiába kért munkaadójától fizetett szabadságot kutyája gondozására, a munkavállaló a LAV ügyvédjei segítségével bírósághoz fordult.

Az illetékes bíróság úgy döntött, hogy a kutya betegsége “családi okot” jelent a munkából való fizetett távolmaradásra, ezért táppénzre mehet beteg kutyája gondozása miatt, ugyanis a bíró elfogadta az ügyvédek azon érvelését, mely szerint munkából való távolmaradását “családi ügyként” kell kezelni. Az ügyvédek az olasz jog azon kitételével is érveltek, hogy börtönbüntetést vagy tízezer euróig terjedő bírságot szabhatnak ki arra, aki “súlyos szenvedésnek” tesz ki egy állatot.

“A bírósági döntés jelentős előrelépés, amely elismeri, hogy családtagok azok az állatok, amelyeket nem anyagi haszon vagy munkaképesség reményében tartannak” – közölte Gianluca Felicetti, a LAV elnöke.

Forrás: MTI