Szorongó kutyákon is segíthet a legújabb okoscsont

0
268 megtekintés
Kép: kreativ.hu
Swing Szerelem Szulák
A kölyökkutyák szorongásának enyhítésére kötötték mobilra azt a műanyag okoscsontot, amely bár nem pótolja a gazdi törődését, annyira megdolgoztatja a család négylábúját, hogy egy idő után még unatkozni is elfelejt – írja a kreativ.hu.

Szinte minden gazdi szembesült már ilyen – olyan formában a szeparációs szorongás jelenségével. Ki megúszta enyhébb kivitelben, kinek egészen súlyos állapotokkal kellett megküzdenie. Sokat tudunk már a problémáról, mégis nehéz kezelni, hiszen kutyánkban olyan hiányérzet alakul ki, mikor nem vagyunk vele, amit nagyon nehéz feloldanunk.

Kép: designboom.com

Ez motiválhatta a világ első interaktív okoscsontjának fejlesztőit, a Cheerable Technology csapatát is, akik egyébként néhány találmányukkal már jelen vannak a digitalizált kutyajátékszerek világában. És bár okoscsontokkal már mások is próbálkoztak, a WickedBone névre keresztelt rágóka pont a kétirányú kommunikációs tulajdonsága miatt számít izgalmasnak.

Ez az intelligens csont ugyanis nemcsak arra képes, hogy félnapos távollétünkben elgurulgasson ide-oda a lakásban, de állítólag arra is, hogy a kisállat hangulatát, passzivitását a szenzoraival megérezze, majd arra reagálva különböző fokozatú mókázásba kezdjen. A mellé fejlesztett alkalmazásban ugyanis a rémülttől a megőrülés határán futkosó állapotig kilenc féle hangulatot érzékel, és attól függően változtatja sebességét és gurulási irányát, hogy éppen mire vágyik a kutya –  írja cikkében a a DesignBoom.

Kép: kreativ.hu

Egy feltöltéssel negyven percig joystick-ként közvetlenül telefonról is vezérelhető, interaktív beállításban pedig négy órát bír ki – a fejlesztők valószínűleg úgy gondolkodtak, a munkaidőnk nagyobbik részét a sok játéktól kimerülten úgyis végigdurmolja majd négylábúnk.

Kép: designboom.com

Azt persze nem tudni, hogy ez a csodacsont mennyire bírja a strapát egy bullmasztiff fogai között, mindenesetre a szerkezet műanyag borítást kapott, a gumikerekei pedig egyszerűen lepattinthatók a tisztításhoz. A  WickedBone-t egyelőre csak előrendelni lehet 89 ausztrál dollárért (17 ezer forintért). Az ötlet egyébként jópofa, nemcsak a lakásokban magányoskodó blökiknek jelenthet egy kis szórakozást, de egy kis segítséggel a menhelyeken is egészen biztosan hasznát vennék.