Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület Kaposvár

A Kutyatár Természet- és Állatvédő Egyesület 2012-ben alakult néhány lelkes állatbaráttal. Egyesületünk Kaposvár Gyepmesteri telepének feladatait látja el. Munkánk megkezdésekor figyelmünk elsődlegesen az előző egyesülettől megörökölt helyzet kezelésére, feladataink és rendelkezésre álló lehetőségeink felmérésére koncentrálódott.

Azonban működésünk óta a naponta érkező újabb kihívások feladatvállalásunk bővülését és specializálódását eredményezték. Ennek következtében szerződéses feladatainkon kívül jóval szélesebb körben tevékenykedünk, mint pl.: a régió állattartási problémáinak megoldása; magukra hagyott, bajba került, sérült állatok mentése; a szociálisan sérült állatok társadalomba való beillesztése; az állatvédelmi törvények betartatása; ivartalanítás népszerűsítése és gyakorlása; stb.

Egyesületünk fenntartása és a hozzánk kerülő állatok ellátása (etetése, gondozása, orvosi kezelése, rehabilitációja, szocializációja) nem kis kihívást jelent számunkra, melyeket önerőből és önkéntesek, valamint támogatók segítségével tudunk „tűzoltó” jelleggel kezelni.

Fenti tevékenységeink során – melyek egyben célkitűzéseink is – megszámlálhatatlan egyéb kihívással találkozunk. Az ún. szélmalom-harcnak vívott küzdelmet igazán azok a pillanatok feledtetik csak és adnak számunkra újabb energiát a folytatáshoz, amikor a pártfogásunkba került védenceink számára új esélyt biztosíthatunk egy értük felelősséget érző gazdi / család személyében, ahol biztonságban és szeretetben élhetnek tovább.

Cím:7400, Zárda u. 8.
Telefon: 06-70/361-9980,
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop