Tisza-tavi Ökocentrum

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum - Magyarország új turisztikai látogatóközpontja, igazi látványosság, célja, hogy szórakoztató módon, modern, interaktív szemlélettel, játékosan tárja a látogatók elé a Tisza-tó és a Tisza-völgy természeti kincseit, bemutatva Magyarország második legnagyobb tavának gazdag élővilágát.
A látogatóközpont felszálló madárra hasonlító, 2600 m2 alapterületű központi épülete több szinten várja az érdeklődőket állandó és időszaki kiállításaival, rendezvénytermével, 3D-s mozijával, játszószobával, kilátó tornyával. Legfőbb attrakciója Európa legnagyobb édesvízű akváriumrendszere, mely 735.000 liter össztérfogatával és a benne bemutatott víz alatti csodákkal igazán különleges természetközeli élményt nyújt.
A földfelszín alatt található a több részből álló, rendkívül látványos akváriumrendszer, ahol testközelből ismerhetik meg a hazánkban őshonos vízi élővilágot. Az igényesen kialakított dekoráció a patakok, folyók, tavak valóságos víz alatti képét idézi fel, s olyan érzést kelt a látogatókban, mintha valóban a víz alatt sétálnának.
Az Ökocentrum legnagyobb, un. óriásakváriuma önmagában 535 ezer literes, itt különleges víz alatti alagútban sétálva bepillanthatnak - közel 5 méter mélyen a víz szintje alatt - olyan különleges halfajták életébe, mint az óriási méretű, méltóságteljesen úszó viza, a vágótok vagy a sőregtok.
Az Ökocentrum számtalan időtöltési lehetőséget, szórakoztató jellegű programot, szolgáltatást kínál mind az egyéni látogatóknak, mind csoportos kirándulóknak. Rendezvényekhez, jeles napokhoz kapcsolódóan természetismereti foglalkozásokra, kézműveskedésre, rendhagyó tanórákra, horgász-szakkörre, bemutatókra kerül sor.
A főépületet körülölelő több mint 7 hektáros szabadidőpark állatbemutatóival és játszótereivel egyszerre vidámpark és állatkert.
Az Ökocentrum kikötője közvetlen összeköttetést teremt a Tisza-tavi Vízi Sétánnyal, egyben kiinduló pontja a GPS navigációval támogatott vízi túráknak és hajókirándulásoknak.

Cím:3388, Kossuth u. 41.
Telefon: 06-36/553-033,
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop