Veresegyházi Medveotthon

Közép-Európa egyetlen látogatható medveotthona 1998 októberében nyílt meg. Akkor 21 db barnamedve örömére. 3,5 hektáros egybefüggő kifutó, 6 db mesterséges barlang és 2 db tó állt a medvék rendelkezésére. Gödöllőn, a Mafilm használaton kívüli telephelyén éltek a medvék, nagyon szűk kifutókban illetve szállítóládákban.
A WESPA és Veresegyház város önkormányzata közösen hozták létre az akkor még medvemenhelyet. Ezután a sajtó nyilvánosságának köszönhetően hazai és környező állatkertek és vadasparkok a számukra nehezen elhelyezhető medvéket, nálunk helyezték el. 2001-ben már 40 db medve volt a kifutóban.
2000-ben elkészült egy farkas kifutó is, mely 1,5 hektáron biztosította a 15 db farkas természetes tartástechnológiájának létrejöttét. A Veresegyházi Medveotthon egyre népszerűbb lett az országban. Ingyen látogathatták az emberek, adomány ládákba bedobált pénzükkel segíthették a munkánkat. A látogatottság 2003-ra elérte az évi 40 000-t. A látogatókat tömegével vonzotta, hogy a medvéket fakanálról mézzel lehet etetni. Igény volt a látogatók ellátására. Mivel egyre több időt töltöttek a medveotthon területén, így büfé is épült. Árainkat minden esetben úgy határoztuk meg, hogy a kispénzű családok is jól érezzék magukat. 2005-től fizetőssé vált a medveotthon, mert a fenntartási költségeket a város már nem tudta fedezni.
Bevételből folyamatosan bővítettük az otthont. A büféből már egy étterem lett. A medvék és farkasok mellé más állatfajok is elhelyezésre kerültek.
A Magyarországi törvények meghatározzák, hogy egy állatokat bemutató intézmény, ha pénzt kér a látogatóktól, akkor állatkertté kell nyilvánítani. Ezeknek a szigorú előírásoknak 2010-ben megfeleltünk és állatkertté nyilvánítottak bennünket. A látogatóik létszámunk továbbra is rohamosan növekedett. 2012-ben 190 000 ember látogatott ki hozzánk. Ma már igazi látogatói barát állatkert lettünk. hétvégenként kisvonattal körbe lehet járnia kifutókat, épült egy „macilift”, mely lehetővé teszi, hogy 12 méter magasságból távcsővel nézhessük az itt élő állatokat. Minden hétvégén és piros betűs ünnepnapokon gyermekek számára gazdag programokat biztosítunk (arcfestés, kézműves foglalkozás).
Az éttermünk egész évben várja a látogatókat. Egyszerre 120 embert tudunk leültetni. Specialitásunk a házias ételek, melyeket fatálakban szolgálunk fel. Vállaljuk csapat építő programok, baráti összejövetelek, és születésnapok lebonyolítását. novembertől februárig saját nevelésű állatokból disznótoros menükkel bővítjük az étel kínálatunkat. Megfelelő létszám esetén egész estés disznótoros mulatságokat is szervezünk.

Nyitvatartás:március 1-től szeptember 30-ig: 8 órától 19 óráig; október 1-től február 29-ig: 8 órától sötétedésig
Cím:2112, Patak u. 39.
Telefon: 06-20/397-0138,
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop