Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

Jelenleg a Pécsi Állatkert 1960-as alapítása óta a legnagyobb átalakításon megy keresztül. A korábban különböző helyszíneken megtekinthető Akvárium-Terrárium és Állatkert egy helyre, a gyönyörű Mecsek oldalba költözik. Az Európai Uniós támogatás segítségével modernizálódó és megszépülő Pécsi Állatkert és Ökoturisztikai Élménypark 2015 tavaszától várja újra az érdeklődőket.
Természetesen az állatbarátok számára addig is tartogat látnivalót Pécs városa, hisz a belvárosban található Akvárium-Terrárium a Mecsek oldali átépítés alatt is zavartalanul látogatható. A középkori pincerendszer önmagában is érdekes látványosság, azonban a különféle hüllők, kétéltűek, rovarok és halak, illetve az ugyancsak itt található Éjszaka Házban élő emlősök és az Állatcsodák Udvarában lévő madarak igazán egyedivé varázsolják az élményt.
Jelenleg az Akvárium-Terrárium, újranyitás után pedig az új Állatkert és Ökoturisztikai Élménypark sok-sok érdekes programmal várja az állatbarátokat. A gyermekek legnagyobb kedvencei az Állatkertek Éjszakája, az Állatok világnapja, a Gyermeknap, a Helloween, a FarsangoZOO, a FickándoZOO, és a HúsvétoZOO, de rendszeresen kerülnek megrendezésre születésnapi bulik is.

Nyitvatartás:május 1-október 31.: minden nap 9:00-18:00; november 1-április 30.: minden nap 9:00-17:00
Cím:7635, Ángyán J. u. 1.
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop