Nyíregyházi Állatpark / Sóstó Zoo

A Nyíregyházi Állatpark az ország első állatparkja, ahol egy természetes tölgyerdőben, tágas kifutókban mutatnak be 5 000 állatot, csak itt látható és Európában is ritkaságszámba menő különlegességeket. A 30 hektáros tölgyerdőben kontinensenkénti felosztásban láthatóak az állatok, hogy az, aki belép, egy nap alatt végigjárhassa a Földet, s megfigyelhesse a különböző élőhelyek élővilágát.

Az ide látogatók kellemes sétát tehetnek az árnyas fák alatt, vagy a KocsikáZOO segítségével, elektromos kisbusszal is körbemehetnek a kertben.

Magyarországon és a Közép-európai térségben is egyedülálló létesítmény a Zöld Piramis, ahol 4 000 négyzetméteren, 3 szinten látható Délkelet-Ázsia állat- és növényvilága. Itt kapott helyet az Óceanárium, ahol tíz nagy akváriumban különféle tengeri élőhelyeket rendeztek be. Az 500 000 literes központi medence az Indiai-óceán különleges élővilágát mutatja be.

Kilépve a Zöld Piramisból a Sarkvidékre érünk, ahol a borjúfóka család legifjabb tagja szerez örömet, de nagy kedvenc Ootek és Zora, a jegesmedve pár is, akik üvegfalú medencéjüket előszeretettel használják. Vitathatatlanul nagy közönségsiker az oroszlánfókák látványos show-ja, amit háromszor láthat a nagyközönség naponta.

Nagy hangsúlyt fektetnek hazánk növény- és állatvilágának bemutatására, így igen impozáns a botanikai gyűjtemény éppúgy, mint a Kárpát-medence állatvilágát felvonultató Magyar Őspark és a Parasztudvar az ősi magyar háziállat fajtákkal.

A kalandokat kedvelők kipróbálhatják a tevegelést, vagy sétálhatnak a majomerdőben, ahol a sárgaszakállas és a gyűrűsfarkú makik huncutkodnak.

Egyedülálló az Afrika panoráma, amit egy hangulatos bambuszhídon sétálva nézhetnek végig.

Nyitvatartás:Hétfő - vasárnap: 9:00 - 19:00 óra
Egyéb szolgáltatások:Említsük meg a park fontos feladatát, a fajmegőrzést, hiszen a kipusztulás szélén álló állatfajok közül jó néhányat sikerrel szaporítanak, így pl. bali seregélyt, az afrikai elefántot, a szibériai tigrist, borneói orangutánt, csikóhalat, fehérkezű gibbont, vagy a Humboldt-pingvint.
Cím:4431, Sóstófürdő, Sóstói út
Telefon: 06-42/479-702,
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop