Budakeszi Vadaspark

A Vadaspark igazi története 1979-ben, a „nemzetközi gyermekévben”, április 29-én kezdődött, amikor ünnepség keretében a nagyközönség használatba vehette.

A Budakeszi Vadaspark alapvető célja, hogy bemutassa a Magyarországon élő vadfajokat és ezt az élményt egy komplex attrakcióvá alakítva ráirányítsa a látogatók figyelmét a természet szépségeire, illetve a környezettudatos gondolkodásra. Közel 30 hektáron, csodálatos természeti környezetben tekinthető meg a hazai erdők szinte teljes ökoszisztémája. A látogatók olyan természeti környezetben találják magukat, ahol feltöltődhetnek, új ismereteket, élményeket szerezhetnek. Az érdeklődés középpontjában elsősorban a vadállatok természetes környezetben történő bemutatása áll. Ám ezen állatok életét bemutató programok mellett a turisztikai élmény részét képezik a természeti környezetben, szabadban végezhető további szabadidős tevékenységek is.

A sokféleség mind a biológiai sokféleségre, mind az alaptevékenységünket kiegészítő szolgáltatások és programok sokféleségre kiterjed (Állatsimogató, Állatijó Bemutató, Szakvezetés, Erdei Tanösvény, Zoo pedagógia, Táborok, Kisállatsuli, Tréningek és látványetetések).

A környezeti nevelés ideális helyszíne az erdő, ahol a környezettudatos szemlélet kialakítása mellett, a tanulók képet kapnak az erdő, mint környezeti erőforrással történő fenntartható gazdálkodásról.

Látogassa meg ezt a zöld szigetet Budapest és Budakeszi határán!

Nyitvatartás:Hétköznap: 9:00-17:00, hétvégén és ünnepnapokon: 9:00-18:00
Cím:2092, 0210/12 hrsz.
Telefon: 06-23/451-783,
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop