Xantus János Állatkert

Az 1967-ben megnyitott állatkert jelentős megújulásul ment keresztül az elmúlt évtizedekben. Jelenleg 100 állatfaj közel 800 egyedét, nagy kifutóterületeken, ez eredeti élőhelyükhöz hasonló körülmények között mutatja be.

A Xantus János Állatkert vállalt küldetése, hogy bemutassa az emberek számára a természet csodáit, és fennmaradásukat fenyegető veszélyeket. Természetvédelmi mentőközpontot üzemeltet a veszélyeztetett állat és növényfajok megmentése érdekében.

Az állatbemutatás mellett a kert egyéb kulturális és szabadidős programok helyszíne, és oktató nevelő tevékenység színtere is egyben. A nyár folyamán 9 héten keresztül várja zoo-táborunk a 6 és 14 év között i gyermekeket, ahol nem csak a programok változatosságával színesítjük a vakációt, hanem számtalan új ismeret megszerzősére is lehetőség nyílik a gyermekeknek. Programok között szerepelnek ismeretterjesztő előadások, játékos vetélkedők, kézműves foglakozások és egy tanulmányi kirándulás. Az állatkert oktató nevelő tevékenységének sikerességét bizonyítja, hogy évről évre, több iskolából érkeznek hozzánk osztálykirándulásra. Látogatóinknak folyamatos kiállításokkal kedveskedünk (pl. Szudáni fotókiállítás), ehhez ideális helyszín az állatkert jól felszerelt oktatóterme.

A Xantus János Állatkert sokrétű tevékenysége teszi különösen vonzóvá a parkot, mint a legjobb családi program.

Cím:9027, Kiskútliget
Telefon: 06-96/618-367,
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop