Állatvédő Egyesület Veszprém

Egyesületünk célja megoldást találni a térségben előforduló állatvédelmi problémákra. Évente több száz állatnak biztosítunk új életesélyt: gazdátlan kutyák és macskák átmeneti menedékre, majd új otthonra találnak; bajba jutott vadon élő állatok kapnak ellátást, szállást, míg vissza nem térhetnek természetes élőhelyükre. Segítjük az elveszett és talált állatokat a hazajutásban, a gazdákat pedig telefonos tanácsadással, adománnyal, orvosi ellátás támogatásával, vagy ha valamilyen oknál fogva le kell mondaniuk kedvencükről, akkor az állat új gazdához közvetítésével. Egyik fő feladatunknak érezzük a felelős állattartás népszerűsítését, ezért iskolai előadásokat, táborokat, különféle rendezvényeket (kutyás sétákat, kiállításokat, szabadtéri programokat) szervezünk, hogy helyet adjunk a találkozásra. Menhelyünkön szívesen látunk mindenkit, a középiskolásoknak lehetőséget kínálunk társadalmi tevékenységük teljesítésére.
Önkéntes munkával, adományokból gazdálkodunk, minden segítséget szívesen fogadunk, akár táp, ivartalanítási támogatás, ideiglenes befogadás, menhelyi állatok gondozása vagy egyéb formában. Egyesületünk nyitott minden állatbarát számára, aki egyetért törekvéseinkkel és tenni szeretne a rászoruló állatokért!
Menhelyünk Veszprém és Nemesvámos között található: Veszprémet a 77-es úton elhagyva, majd az első lehetőségnél – ahol a bicikliút is keresztezi a 77-est – balra kanyarodva, földúton haladva közelíthető meg. A földúton ismét az első lehetőségnél balra kanyarodva a gyepmesteri telephez érkezünk. A telep közvetlen szomszédságában található egyesületünk menhelye.

ZooShop