Mentsvár az Állatokért és Környezetünkért Kiemelkedően Közhasznú Alapítvány

2003. február 7-én hoztuk létre kiemelkedően közhasznú állatvédő szervezetünket, a Mentsvár az Állatokért Alapítványt.
Ennek első lépéseként 2005 októberében létre hoztuk Ideiglenes Befogadó Telepünket Kecskemét külterületén, Kisfái 211. sz. alatt.
2006. július 28-án megkaptuk az állatmenhely működtetéséhez szükséges engedélyeket így Ideiglenes Befogadó Telepünk ettől kezdve hivatalosan állatmenhelyként üzemel. 2011. augusztus 11-én menhelyünk üzemeltetését átvette a német testvérszervezetünk. A komoly szakmai múlttal rendelkező egyesület szakszerűen látja el a telepünkön élő állatokat. 2012 őszén a Mentsvár területén oktatási céllal egy kiképző centrumot építettek fel, amit alapítványunk anyagilag is támogatott. Az együttműködés kiváló a két szervezet között, hiszen a cél egy: a rászoruló állatok minél humánusabb ellátása, új gazdihoz juttatása. Alapítványunk, együttműködve a német szervezettel, elsősorban a beteg és idős kutyák rehabilitációját, azok új gazdához jutását szorgalmazza. Folyamatos munkát végzünk ivartalanítási akciók, gazditalálkozó szervezésében, szakértők segítségével oktatás, ismeretterjesztő, szemléletformáló előadások lebonyolításában.
Az 1%-os szórólap nyomtatása és a különböző médiumokban megjelent hirdetéseink is ezt a célt szolgálják. Az országban több rászoruló menhelyet is támogatunk, táppal, hússal vagy oltó anyaggal.

Legutóbb Parvo vakcinával segítettünk - lásd a köszönő levelek: www.mentsvar.hu
Úgy gondoljuk bárhol is élnek, a rászoruló állatok védelme, ellátása a beteg és idős állatok gyógyítása alapítványi célunkat szolgálja. Munkánkkal, szeretnénk elérni, hogy az állatokkal való kíméletes bánásmód, tudatos magatartás és a felelős, humánus állattartási, állatvédelmi kultúra minél szélesebb körben elterjedjen, hogy kedvenceinkre mihamarabb szebb, biztonságosabb, szeretet teljesebb, „életszerűbb” élet várjon.

ZooShop