Rex Komáromi Állatvédő Egyesület

A Rex Komáromi Állatvédő Egyesület egy önkéntes tagokból álló, állatszerető és a rászoruló állatokért tenni kívánó csapat. Az Egyesület Komáromban már 14 éve működik, de időközben új tagokkal, új programmal frissült. Ebben a felállásban 2009 ősze óta dolgozunk. A menhelyünket 2013 októberében kaptuk meg használatra Komárom város vezetésétől. A menhelyen kívül otthonainkban és ideiglenes befogadóknál helyezzük el védenceinket.

Az elmúlt években számtalan árva, kidobott állatnak találtunk gazdát, rengeteg kutyát juttattunk vissza eredeti gazdájához, sokszor pedig a fajtamentőkkel együtt sikerült segítenünk bajba jutott kutyákon. Folyamatosan ivartalaníttatjuk a közterületekre szokott macska kolóniákat és számtalan helyre hordunk élelmet a rászoruló állatoknak. Fontos számunkra, hogy a lehető legjobb helyre kerüljenek a már addig is sokat szenvedett kutyák és macskák, ezért rendszeresen ellenőrizzük is az általunk örökbe adott állatokat.

A közvetlen segítségnyújtás mellet legfőbb célunk a megelőzés, vagyis Komárom és a környező települések lakosainak és a jövő generációinak felelős állattartásra ösztönzése. Célunk, hogy segítséget nyújthassunk a társadalom számára hasznos, a környezetéért felelősséget vállaló fiatalok nevelésében. Terápiás kutyás foglalkozásainkat eljuttatjuk a környező településeinek iskoláiba, óvodáiba. Fontosnak tartjuk, hogy az állattartókat folyamatosan állattartásra és állatorvosi ellátásra vonatkozó ismeretekkel lássuk el, valamint tájékoztatást kívánunk nyújtani az állattartási törvényben meghatározott előírásokról is. Rendezvényeink többnyire családias programok, ahol magunk, vagy más civil szervezetekkel összefogva veszünk részt.

Egyesületünk szeretettel vár mindenkit, aki szívén viseli az állatok sorsát, a felnövekvő generációk felelős állattartásra nevelését és aki bármilyen segítséget tud ezekben nyújtani!

Jelentkezéseteket a megadott elérhetőségen várjuk!

Cím:2900, Klapka György út 15.
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop