Mancs-Rancs Állatmentő Alapítvány

Az élőlények kiszolgáltatottságát látva 2004. óta folyamatosan próbálunk segíteni a bajba jutott állatokon.
Gyerekkorunkban nem terveztük, hogy télen és nyáron, hóban és 40 fokos melegben hurokkal kikötött vagy utcán csontsoványan kóborló kutyákat fogunk összeszedni és megpróbálni nekik állathoz méltó körülményeket teremteni, felelős gazdát találni. Nem, nem így képzeltük el mindennapjainkat, hogy kocsink pórázzal, táppal, macskahordozóval, plédekkel és bolhairtóval van tele, de nem tudunk elmenni a kiszolgáltatott élőlények mellett közömbösen és erre neveljük gyerekeinket is, mert bizony családosak vagyunk, nem mániásak, akik csak az állatoktól várják a szeretetet vagy éppen jó dolgunkban nem tudunk mit csinálni.
Belevágtunk és ha már csináljuk, akkor ÖNKÉNTESEN vállalt munkánkat FELELŐSEN végezzük.
MINDEN állatot örökbe adási szerződéssel, oltva, IVARTALANÍTVA, kölyköket ivartalanítási kötelezettséggel adunk örökbe, amit számon is kérünk. Természetesen a kutyákat be is chipezzük. Mentvényeinket személyesen viszünk el az új gazdához, megismerve a tartási körülményeket, és később is esetenként ellenőrizzük. Az általunk gondozott állatok sorsát egy életre kívánjuk megoldani, nem átmenetileg, ezért számunkra a legfontosabb szempont, hogy a megfelelő kutyát juttassuk a megfelelő gazdához. Lehetőségeink szerint minél szocializáltabban próbáljuk a kutyákat örökbe adni.
MIVEL NINCS MENHELYÜNK, mentvényeink az önkénteseinknél, ideiglenes befogadóknál, ill. esetenként panzióba tudjuk elhelyezni.
2013. decemberéig 1083 kutyát és cicát mentettünk és több mint ezret juttattunk szerető gazdához. Természetesen nem csak az örökbe adott állatok száma a mutatója egy szervezet munkájának, hanem a „minőség” is.
A napi „tűzoltómunka” mellett megítélésünk szerint legalább annyira fontos tenni valamit a megelőzésért. Ezért szervezünk 2008.óta folyamatosan gazdás cicák, kutyák számára ivartalanítási akciót, amelynek keretében a tulajdonosok nagyon jutányos áron műttethetik meg állataikat úgy, hogy a műtét költségének egy részét alapítványunk állja. Az akció keretén belül közel 3000 kutya és cica ivartalanítódott. Fontos, hogy a nem kívánt almok ne szülessenek meg, mert már ma is sokkal több kutya, cica él, mint amennyinek felelős gazdája lehet.
Állatvédelmi-, természetvédelmi előadásokat is szervezünk általános iskolákban, hogy a felnövő generáció tisztában legyen azzal, az élőlények életét óvni kell. Az állatvédelmi nevelésnek erkölcsi üzenete van. Hisszük azt, hogy az állatokkal kapcsolatos bánásmód visszatükröződik az emberek közötti kapcsolatokban.

Cím:2051, Lomb utca 15.
Telefon: 06-30/311-9701,
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop