Pomázi Állatvédő és Állatsegítő Egyesület

Az 1995 óta – s ’98-tól közhasznú szervezetként – működő egyesületünk 2001-ben nyitotta meg magánadományokból felépített kutyaotthonát. Ehhez 600 négyszögölnyi területet kaptunk az önkormányzattól, melyet azóta is önerőből tartunk fenn.

Védenceinknek a kényelmes elhelyezést, élelmezést, állatorvosi ellátást, foglalkozást, játékot, szabad mozgást biztosítunk a füves, fás területen. Igyekszünk számukra új, szerető gazdit találni. Ha ez nem sikerül, akkor élete végéig gondoskodunk róla, mivel nálunk altatás nincs!

Működésünk főterülete Pomáz és környéke, igyekszünk más településekről hozzánk fordulóknak is segíteni: ha férőhely híján nem tudjuk a kutyát magunkhoz venni, igyekszünk ideiglenes befogadót találni számára. Ha van szabad helyünk, a gyepmesteri telepekről is hozunk ki esélytelennek számító kutyákat: idősebb, vagy nem túl tetszetős küllemű, esetleg gyógykezelésre szorul. Jelenleg is több, sintértelepről kikerült kutyus él velünk.

Egyesületünk tagjai ingyen, anyagi ellenszolgáltatás nélkül végzik életmentő munkájukat.
Járnak hozzánk önkéntesek, diákok is segíteni. Kiadásainkat csak adományokból, az SZJA nekünk ajánlott 1%-ból, esetenként pályázati pénzekből tudjuk fedezni, mivel a jelenlegi önkormányzattól nem kapunk anyagi támogatást. Erre egyelőre nem is számíthatunk.

Legfőbb törekvésünk, hogy az otthon folyamatos fenntartásával – ha mód van rá, fejlesztésével – minden, gondjainkba vett kutyusnak biztosíthassuk a túlélést, a boldog, biztonságos élet lehetőségét.

Cím:2013, Koppány utca 12.
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop