Árvácska Állatvédő Egyesület

Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület 1997 – 2014.

1997-ben alakult állatvédő egyesületünk 2001 óta üzemelteti az ÁRVÁCSKA állatmenhelyet, ahol – főleg az utóbbi években - egyre növekvő létszámban fogadunk bajba jutott kutyákat, cicákat.

Menhelyünkön a napi átlagos létszám közel 140 kutyus és 90-100 cica, kölykök és felnőttek együtt. Az utóbbi 3 évben, 2010 – 2013 között 3 alkalommal szerveztünk pályázati támogatásból akciós ivartalanítást, ekkor 420 kutyust és 750 cicát ivartalaníttatunk a lakosság kérésére. Hiába az évek óta rendszeresen meghirdetett kedvezményes ivartalanítási lehetőség, környékünkön továbbra is sok a kölyök alom kutyusból, cicából egyaránt.
Állatmenhelyünkön altatás nincs, végsőkig küzdünk minden bekerült kutya/cica megmaradásáért! Napi ellátás, gyógykezelés, tiszta kennelek – mindez természetes a menhelyen.

Tudjuk viszont, hogy az állatmenhelyi bezártság nekik nem megoldás, ezért nagy hangsúlyt helyezünk védenceink mielőbbi örökbeadásra. A szükséges oltások, chip regisztráció és ivartalanítás után védenceink örökbe fogadhatóak!
Míg a menhelyen vannak, megfelelő gondozásuk érdekében nálunk is nagyon fontos az önkéntes munka. Az önkéntességre való nevelés érdekében évek óta hagyományos a nyári állatvédő és kutyás táborok meghirdetése. A diákok heti gyakorisággal, csoportonként 10 – 12 gyermek részvételével jöhetnek a vidám táborba. A táborok meghirdetésének elsődleges célja a felelős állattartásra való nevelés, az önkéntes munka vállalásának fontossága a civil társadalomban.

Cím:2000, Szent László út külterület
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop