Noé Állatotthon Alapítvány

A NOÉ Állatotthon Magyarország legnagyobb menhelye, mely jelenleg mintegy 1.000 állat végleges, vagy átmeneti otthona. Az állatotthonban nem csak kutyák és macskák élnek, de rengeteg háztáji haszonállat, vadon élő és egzotikus állat is. 1992 óta folyik az állatvédelmi munka, 2000-től közhasznú alapítványként működünk.

Normatív állami támogatásban nem részesülünk, a menhelyet és védenceinket kizárólag adományokból tartjuk fenn.

Nálunk nincs altatás, alapítványunk egyik legfontosabb alapelve, hogy minden élőlénynek joga van az élethez, ezért egyetlen állatot sem altatunk el (kivéve természetesen a súlyosan sérült, szenvedő menthetetleneket), legyen bár létszám fölötti, születési vagy szerzett testi hibás, öreg, élete végéig kezelésre, drága diétára szoruló vagy egyszerűen csak csúnyácska.

A "bicebócák", a "vaksik" is teljes életet élhetnek állatotthonunkban, ahol külön részleget alakítottunk ki az idős állatoknak és azoknak a kutyáknak, akik valamilyen korábbi trauma miatt nem képesek beilleszkedni kutyatársaik és az emberek közé.

Egyik legfontosabb célkitűzésünk az oktatási szférában való részvétel és a társadalom szemléletváltozásának elősegítése, a felelős állattartásra nevelés. Ennek keretein belül működik Állatvédelmi Oktató Programunk, melynek részeként általános és középiskolás csoportok "kihelyezett" biológia óráikat állatotthonunkban tartják, illetve iskolanapokra, osztályfőnöki órákra látogatunk el állatorvosokkal. Fontosnak tartjuk, hogy már egész kis korban megkezdődjön a gyermekek állat- és természetszeretetre való nevelése, és hogy minden fiatal megismerkedhessen a felelős állattartás alapjaival, a kedvencként tartott állatok szükségleteivel, igényeivel.

Egyéb szolgáltatások:Speciális projektjeink keretében működik a boxer, angol és francia bulldog, cane corso és csau-csau fajtatiszta kutyák mentése. Valamint MiniMenhely projektünk, mely elsősorban a gyepmesteri telepekről menti a rászoruló kutyákat. Továbbá önálló projektként működik a ló és a rókamentés.
Cím:1171, Csordakút utca 138634/1 hrsz.
Telefon: 06-30/221-1299,
Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop