Szoborral tisztelegnek az életét feláldozó tacskó előtt

0
401 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Egy dühöngő bullmasztiff támadásától óvta meg a gyermeket a támadó kutyánál jóval kisebb eb. A hőstettet nem élte túl, azonban a szerb város lakói gondoskodtak arról, hogy emléke örökké megmaradjon. Nikolina Vucsetics, a most 12 éves megmenekült lány gyakran sétálgatott a parkban, azon a bizonyos napon egy barátjától tartott hazafelé, amikor a szomszéd házőrzője kiszaladt az utcára, a földre terítette a lányt.

„Sikítani kezdtem, Leo pedig ugatva kirohant. Odafutott hozzánk és egy harapással beleakaszkodott a kutya lábába. A nagy kutya erre elengedett, és Leóra vetette magát” – mutatta a támadás emlékét őrző hegeit a lány az AP hírügynökség riporterének.

A kistestű tacskónak esélye sem volt a bullmasztiffal szemben, az állatorvosok próbálkozásai ellenére két nappal az incidens után belehalt sérüléseibe. Biljana Ilics, Leo gazdája igazán büszke hős kutyusa tettére, és örömmel emlékezik vissza vidám, szeretetreméltó kutyájára. A család azóta új kutyust tudhat magáénak, akit egy helyi tenyésztő ajándékozott nekik, miután értesült Leo történetéről.

K__AP20150704015

A szobor közösségi kezdeményezés hatására, egy állatvédő szervezet segítségével került helyére. A szervezet szerint ez az első kutyaszobor Szerbiában, hiszen kóbor kutyák túlszaporodása komoly problémát jelent, az állatvédelem pedig még gyerekcipőben jár.

„Az alapgondolat az, hogy felhívjuk a figyelmet, milyen fontosak nekünk az állatok, és hogy mindig ott vannak, amikor szükségünk van rájuk” – magyarázza az egyik aktivista, Ivan Kurajov.

Forrás: mti.hu
Fotók: Marko Drobnjakovic / MTI/AP