Szemek nélkül született mégis ő segített másokon- Smiley terápiás Golden Retriver aki nemrég átkelt a Szivárványhídon

0
2 585 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Smiley a Golden Retriver kutyus szemek nélkül jött a világra és hányatott sorsú kutyusként nőtt fel. Jelenlegi gazdája Joanne, egy éves korában talált rá egy tömegtenyésztőnél. Azonnal beleszeretett a sérült kutyusba és hazavitte. 

Smileynak testileg és lelkileg is gyógyulásra volt szüksége, hogy születési rendellenessége ellenére is teljes életet tudjon élni. A szemhéjait például be kellett varrni, hogy elkerülje a fertőzéseket. A sok szeretetnek és gondoskodásnak köszönhetően azonban olyan kiegyensúlyozott kutyává vált, hogy mára, terápiás kutya lett belőle, aki sérült embereknek segít a rehabilitációjukban.

Gazdája Joanne, aki egyébként kutyakiképző, így nyilatkozott róla:

“A kutyák nem szomorkodnak a múlton, és nem sajnálják magukat. A pillanatnak élnek. Amikor Smiley-t megtaláltam, azt mondták, hogy sosem élhet minőségi életet és az elaltatását javasolták. Én nem így gondoltam. Smiley mindenkinek örömet szerzett, akivel csak találkozott az évek alatt. Persze sokszor nekimegy dolgoknak, és amikor feléd fut, nem igazán tudja mikor kellene lassítania és megállnia, de ezen kívül ugyan úgy szaglászik és játszik, végzi a kutyás teendőit. El is felejti az ember, hogy Smiley nem lát.”

A kutyus 2017. október 15-én szerettei körében, méltósággal hagyta itt a földi létet és ment át a Szivárványhídon. Az utolsó róla készült videóval búcsúzunk mi is tőle. Az Angyalok vigyázzanak rád Smiley!