Szabadon engedték a megmentett kuvikfiókákat

0
3 467 megtekintés
Kép: Kiskunsági Nemzeti Park
Swing Szerelem Szulák
Három kuvikfióka szorult emberi gondoskodásra, és a történetnek jó vége lett. Egy tanyafelújításnál három, alig pár napos kuvikfiókát találtak a munkások a tetőszerkezet bontása közben május végén.

A természetvédelmi őrszolgálat gondjaiba vette a fiókákat, ugyanis nem találtak arra lehetőséget, hogy a szülőmadarak nevelhessék őket tovább – írja a Kiskunsági Nemzeti Park a nemzetipark.gov.hu oldalán.

A fiókákat egy kollégájuk, Kósa Gyula vette gondozásba, aki már nagyon tapasztalt madár-nevelőszülőnek számít, minden évben sok elárvult fiókát nevel fel. A kis pelyhesekről ekkor még még nem is lehetett teljes bizonyossággal megállapítani, milyen bagolyfajhoz tartoznak, annyira kicsik voltak. De végül elég gyorsan kiderült, hogy kuvikokról van szó.

Kép: Kiskunsági Nemzeti Park

A fiókák eleinte pépesítve kaphatták az ételt, később, mikor már önállóan is tudtak enni, ínycsiklandó terített asztal várta őket nap, mint nap.  Alig pár hét alatt kitollasodtak és annyira megerősödtek, hogy átkerülhettek egy nagy röpdébe, hogy szárnyaikat próbálgassák.

Kép: Kiskunsági Nemzeti Park

A történet a kiskunhalasi Fejetéki-mocsárban végződött, ahol először meggyűrűzték őket, majd a három fiatal kuvikot helyi gyerekek segítségével – sok boldog évet és szerencsét kívánva – szabadon engedték.

Kép: Kiskunsági Nemzeti Park
Kép: Kiskunsági Nemzeti Park
Kép: Kiskunsági Nemzeti Park

Forrás: nemzetipark