Soha ne zavard meg egy víziló álmát, mert nagyon megbánod

0
11 235 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Valószínűleg erre a következtetésre jutott az az oroszlán is, aki egy gyanútlanul alvó víziló mögé settenkedett a szavannán, de arra nem számított, hogy az álmából felzavart állat, keményen megtorolja a zaklatást.

A turisták a Maasai Mara Rezervátumban készítették a felvételt, ami Kenya délnyugati részén található, a Tanzániai határ környékén. A terepszemlét tartó oroszlán odasettenkedik a békésen alvó víziló mögé és megszaglássza, mintha nem tudná mit is talált. A felriasztott állat felpattan, mire az oroszlán könnyű léptekkel, nem sietve, távozna a helyszínről. Mint kiderül, jobban tette volna, ha gyorsan elpucol, a víziló fürgén utánaront, a fejénél fogva felkapja, majd a földhöz csapja dühében. Az incidenst követően mindketten az ellentétes irányba rohannak el.

A videót még júniusban töltötte fel a Maasai mara Sightings a Youtube csatornájára, azóta majdnem 2 millióan nézték meg a felvételt. A hozzászólok nagy része azon lepődött meg a legjobban, hogy az oroszlán nem rohant el azonnal, amikor a víziló utánarontott, mintha rosszul mérte volna fel a víziló sebességét.

Egy biztos, az oroszlán túlélte, de nem valószínű, hogy valaha is három méternél közelebb megy egy vízilóhoz még egyszer.

Forrás: dailymail