Segíts Te is az aláírásoddal-Polgári kezdeményezés az állatvédelmi törvény szigorításáért

0
8 785 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az állatbarátok, polgári kezdeményezés keretén beül, 600.000 ezer aláírás begyűjtését tűzték ki célul, melynek határideje 2017. augusztus 22. 

 

“Kapjon tényleges szabadságvesztést az, aki gerinces állatot megkínoz, elpusztít, és ilyen esetekben a büntetési tétel alsó határa 1 év legyen, valamint kerüljön bevezetésre a szabadságvesztés főbüntetés mellett azon mellékbüntetés, mely alkalmas arra, hogy 5 évre eltiltsa az elkövetőt az állattartástól.”

Amennyiben összegyűlik Révai Ildikó kezdeményezésére a 600.000 ezer aláírás, úgy összesítve az Igazságügyi Miniszter, Dr. Trócsányi László részére fogják benyújtani az Igazságügyi Minisztériumban, hogy szigorítsák az állatvédelmi törvényt.

Ez teljesen civil, politikamentes, összefogásra buzdító felhívás annak érdekében, hogy senki ne ússza meg büntetlenül az állatok bántalmazását. Talán a törvény szigorítása visszaszorítaná a felelőtlen vagy szadista állatkínzások számát.

Mindenki aláírhatja, aki betöltötte a 18. életévét, magyarországi lakcímmel rendelkezik és egyetért azzal, hogy a kezdeményezés cél érjen. Fontos apróság, hogy csak kék tollal lehet aláírni!

A fix aláíró helyszínek folyamatosan bővülő listáját megtalálod itt.

A különböző rendezvényekre kihelyezett aláírási lehetőségeket pedig itt.

Forrás: hobbiallat.hu, rtlklub.hu