Segíteni akartak neki, de csak rosszabbodott a helyzet – Egy kutya, aki allergiás az emberekre

0
452 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ő itt Adam. Ezt a rossz állapotban lévő kutyust az utcáról mentették meg, majd egy menhely fogadta be. A gondozók azt gondolták, hogy megfelelő ellátással, diétával és kellő figyelemmel meggyógyíthatják az ebet, de sajnos egy évig tartó hiábavaló kezelés után az állapota még mindig nem javult.

069 071

A bőrén lévő viszkető sebek miatt folyamatosan fájdalmat érzett, hogy kevésbé vakarózzon, hónapokig viselte a gallért, de ezzel sem sikerült visszaszorítani az irritációt. Rengeteg vérvizsgálat és megfigyelés után végre sikerült rájönniük, hogy mi okozza a csúnya sebeket.

072 073

Különböző növényekre, rovarokra, macskák szőrére, és az emberekre allergiás. Igen, szerencsétlen állat pont úgy reagált az emberi érintésre, mint az állatokra allergiás emberek, azonnal kiütések és sebek jelentek meg a bőrén, amik nem akartak elmúlni. Mint kiderült, Adam egyfajta autoimmun betegséget is hordoz magában, ami megakadályozza a sejtek megfelelő regenerálódását. A hírek nem voltak túl jók, de legalább most már megtudták, hogyan kezelhetik az ebet.

075 074

A kutyus most már jó kezekben van, gyógyszeres kezelés alatt áll, háromnaponta gyógysamponnal megfürdetik, és szerető családban nevelkedik. Még egy imádni való pizsamát is kapott, hogy minél jobban megfékezzék az allergén anyagokkal való érintkezését.

Ha többet szeretnél megtudni a kutyák allergiájáról, akkor olvasd el szakértőnk cikkét a témával kapcsolatban! Az első részt ide kattintva, a második részt pedig ide kattintva érheted el.

Forrás: viralnova.com