Rendőr vigyáz a tengerparton a fészkelő teknősökre

0
3 954 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Sajnos a civilizációnak köszönhetően Mexikó partjainál rendőri segítségre van szükség, hogy megóvják a fészkelő teknősöket.

Több, mint százmillió éve élnek a Föld óceánjaiban, de az embernek köszönhetően a tengeri teknősöknek már szinte az összes faja a veszélyeztetett állatok közé tartozik.  A tojásaikért, húsukért, bőrükért és páncéljaikért lemészárolt állatokat az orvvadászok mellett az élőhelyeik elpusztulása, a klímaváltozás, a fészkelésre alkalmas partok eltűnése, és a járulékos fogás veszélyezteti – olvasható a WWF állatvédelmi szervezet oldalán. 

„Túl tudják-e élni az embereket?” Ezzel a kérdéssel tette közzé a mexikói szövetségi rendőrség egy videót hivatalos Facebook-oldalán, jelezve, hogy ők tesznek is valamit azért, hogy a teknősök nem tűnjenek el bolygónk tengereiből. A videón azt látni, ahogy egy gépfegyveres rendőr áll őrt egy tengerparton, ahol körülötte teknősök tucatjai fészkelnek és raknak tojásokat.

Las tortugas marinas son uno de los seres vivos más antiguos de nuestro planeta, en el que habitan desde hace 110 millones de años. ¿Serán capaces de sobrevivir al ser humano?La Misión Ambiental de la Policía Federal de México, a través de sus distintas divisiones se suma a su protección. ¡Súmate tú también!

Közzétette: Policía Federal de México – 2017. október 24.

Forrás: 24.hu