Rekordmennyiségű tenyésztett hallal töltötték fel tavaly az angliai folyókat

0
259 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A szolgálat nottinghami gazdaságában tenyésztett halak között fejes domolykók, dévérkeszegek, compók és bodorkák is vannak. Tavaly csaknem kétmillió példányt engedtek szabadon közülük.

A haltenyészetet vezető Alan Henshaw szerint a rekordévnek két fő oka volt. “Az egyik az időjárás, amely rendkívül kedvezett a haltenyésztésnek. Nem jó ugyanis, ha a hőmérséklet 24-25 Celsius-fok fölé emelkedik, mert a melegebb vízben valamivel nehezebben fejlődnek a halak” – magyarázta a szakember. A másik ok, hogy sikeresebb a tenyésztés, ha a tartályokban és medencékben több fajt nevelnek együtt.

A vadon élő populációk egészségének és genetikai integritásának megőrzése céljából a haltelep munkatársai minden évben felnőtt példányokat gyűjtenek be a folyókból és azok petéjét és spermáját használják fel a tenyésztéshez.

“A halaink gyakorlatilag vad halak, amelyek életük első két évét éppenséggel egy halfarmon töltik. A lehető legtermészetesebb körülmények között igyekszünk nevelni őket” – idézte Henshaw-t a BBC News.

Forrás: MTI
Fotó: melbournefishinghole.com