Rászoktatták az alkoholra, de már gyógyulófélben van a csuklyásmajom

0
327 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Nicolas élete nem volt egyszerű, fogságban nevelkedett, gazdái pedig kifejezetten kegyetlenül bántak vele. A majmot szórakozásból arra kényszerítették, hogy cigarettázzon, és alkoholt igyon, mert imádták nézni, ahogy részegen viselkedik. Az alkohol agressziót váltott ki belőle, ezt pedig meglepően szórakoztatónak találták a gazdái. Olyan gyakran fordult elő, hogy részegségig itatták, hogy végül függőség alakult ki nála.

A kis csuklyásmajom élete szerencsére megváltozott, jelenleg ugyanis egy főemlősökkel foglalkozó chilei rehabilitációs központban ápolják 150 társával együtt. A leszoktatás nem egyszerű folyamat, hasonló azokhoz a kezelésekhez, amit embereken alkalmaznak különböző függőségek esetén. A gyógyulás már elkezdődött, ám a probléma hatalmas méreteket öltött az országban.

Az állatkórházat 1994-ben alapították, ugyanis számtalanszor fordul elő, hogy a majmokat cigarettára, alkoholra, vagy drogokra szoktatják, pusztán kedvtelésből. Ebben az intézményben a “páciensek” megtanulnak újra majmok lenni és leszámolni a szörnyű függőségekkel. Az illegális állatkereskedelem miatt az egzotikus állatok tartása nagyon elterjedté vált, bár a chilei törvények büntetik ezt a tevékenységet, a kiszabható büntetés nem elég elrettentő ahhoz, hogy a folyamat mérséklődjön.

Forrás: origo.hu
Fotó: safarickszoo.com