Színes programkavalkád idén is a Miskolci Állatkertben

Programok  |   2016. március 04.  |     857

Színes rendezvények várják 2016-ban is a Miskolci Állatkertbe látogatókat, ahol minden korosztály találhat magának változatos, nem mindennapi programokat. Különös figyelmet fordítanak a gyermekcsoportokra, akik csoportvezetések, valamint a nyári szünet ideje alatt napközis tábor során ismerhetik meg az élővilág csodáit.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

2016-ban is megrendezik az immár hagyományosnak számító állatkerti programokat, mint az Állatkerti szezonnyitót, az Állatkert születésnapját, az Állatkertek Éjszakáját, vagy éppen az Állatok Karácsonya elnevezésű programot. De újakkal is bővül idén eseménynaptáruk: júniusban Szent Iván éjszakájához kapcsolódóan Északázoo-val várják esti állatkerti sétára az érdeklődőket. Az év első nagyobb rendezvénye az Állatkerti szezonnyitó lesz március 20-án, amikor a közelgő Víz világnapjához is kapcsolódó programjaik kerülnek megrendezésre.

0124

Az állatkertben szórakozva lehet új ismereteket szerezni. A zoopedagógiai foglalkozások, a nyári napközis táborok lehetőséget adnak arra, hogy a programokon résztvevő gyermekek megismerjék a természet értékeit, ezáltal felkeltsék felelősségtudatukat a természet és a környezet védelme iránt.

Az óvodák és iskolák számára szervezett zoopedagógiai csoportvezetéseket a környezetismeret, természetismeret és biológia tantárgyak kerettantervéhez igazították, így az adott tantárgyak iskolai oktatása mellett a gyermekek testközelből, minden érzékszervükkel érzékelve, ezáltal élményszerűen tudják elmélyíteni a megszerzett ismereteiket.

Forrás: miskolczoo.hu
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop