Sárkányok éjszakái a budapesti állatkertben

Programok  |   2016. március 25.  |     915

Gyere el egy páratlan éjszakai kalandra, Közép-Európa legnagyobb fényünnepére 2016. április 8-tól május 22-ig minden este 19 és 22 óra között, a Budapesti Állatkert területén! Kínai lampionművészek egyedülálló alkotásai, színpompás, 20 méteres sárkány és több száz csodás fénylény várja a nagyérdeműt: ragyogó kínai pandák, pompás pingvinek, vidám éjszakai pillangók.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Kínában a lampionkészítés művészeti ágnak számít, ám itthon sem ismeretlenek ezek a csodás, világító alkotások. Európa szívébe először a Fővárosi Állat- és Növénykert hozza el az ázsiai ország csodáit, amit a Budapesti Tavaszi Fesztiválhoz kapcsolódó programként tekinthet meg a nagyközönség. Nemcsak az évezredes tradíció, de a modern kor is felvonultatja alkotásait, az óriási világító sárkányok mellett számos állatfigura is megtekinthető lesz majd.

0190

Az összesen 45 napon át tartó fesztivál ideje alatt az Állatkert napközben a szokásos nyitva tartási rend szerint üzemel, s ennek megfelelően is zárja kapuit a délutáni órákban. Majd este 7-től 10-ig fogadja azokat a látogatókat, akik kifejezetten a kínai fényvarázs kompozícióit szeretnék megtekinteni.

0192

Nyitvatartás:

2016. április 8-tól május 22-ig minden nap 19-től 22 óráig. Belépés: 21:30-ig!

Belépőjegyek:

Felnőttjegy 1.900 Ft, gyermekjegy (14 éves korig) 1.500 Ft

Jegyek a Fővárosi Állat- és Növénykert jegypénztáraiban és a Jegymester országos jegyirodai hálózatában kaphatók, korlátozott számban! A Sárkányok Éjszakáira jegyet váltani a helyszínen 18.30 és 21.30 között lehet. Az eseményre egyéb belépők (állatkerti jegyek, tiszteletjegyek, bérletek, kuponok, illetve egyéb kedvezményes jegyek) nem érvényesek.

0191

Az esti program alatt az állatházak nem tartanak nyitva, az állatoknak csak egy része látható. A Fővárosi Állat- és Növénykert a programváltoztatás jogát fenntartja!

Forrás: zoobudapest.com
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop