Ötnaposra bővült a szolnoki Tiszavirág Fesztivál

Programok  |   2016. június 09.  |     388

Koncertek, filmvetítések, kézműves vásár, hajótúrá várják a látogatókat június 14-től 18-ig Szolnokon, a 11. Tiszavirág Fesztiválon. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere (Fidesz-KDNP) az eseményről szóló csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a több tízezres látogatottságú, ingyenes rendezvény az elmúlt években országos hírűvé vált.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A Tisza-parti sétány varázslatos hangulata, a kérészek násztánca és az utcai fesztivál színes kavalkádja olyan elegyet alkot, amelyet máshol lehetetlen átélni – tette hozzá a polgármester, kiemelve: a fesztivál 2015-ben elnyerte a Jász-Nagykun-Szolnok Megye Turisztikai Értéke kitüntető címet. Kovács Ákos fesztiváligazgató arról beszélt, hogy a Tisza Szálló mögötti kikötőkből induló hajós túrákon megcsodálható lesz a tiszavirágzás, a kerékpárosokat pedig őrzött tárolókkal várják.

A rendezvényen fellép a balkáni és karibi ritmusokat játszó Kimbala, Franciaországból érkezik Anastasia, valamint a Karpatt, koncertet ad a svájci Skarbonari a folk, a reggae és a pop határmezsgyéjéről, a berlini Budzillus, valamint az Eleanora Swing Band. Koncertet ad több szolnoki együttes, köztük az Inmates, az Anyám és Nyulam zenekar vagy a Smart Jazz. A fesztiválon hallhatják a látogatók a szolnoki zeneiskola big bandjét, valamint ütőegyüttesét. A fellépők teljes listája a www.tiszaviragfesztival.hu oldalon érhető el.

Forrás: MTI
Fotó: en.wikipedia.org
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop