Mackófesztivált rendeznek a Fővárosi Állatkertben

Programok  |   2016. február 01.  |     2251

Különféle medvékhez kapcsolódó programokkal, látványetetésekkel, mézkóstolóval és medveárnyék észleléssel is várja a Mackófesztivál keretében szombattól keddig négy napon át a látogatókat a Fővárosi Állat- és Növénykert.

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

A fesztivál mind a négy napján délelőtt a vörös macskamedvék, Ambrus és Aurora etetésével kezdődik a program, majd a kamcsatkai medvék kifutójához invitálják a szervezők a közönséget. A koalák délután kapnak friss eukaliptuszt, majd a Varázshegy belsejében lehet megismerkedni a medvék világával – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel.

A Varázshegyben mind a négy napon kézműves foglalkozásokkal, játékos ismeretterjesztő programokkal készülnek, a két hétvégi napon lesz még mézkóstoló is, és a Gödöllői Mézmúzeum is bemutatkozik. Szombaton a Bóbita Band zenés műsora szórakoztatja a fesztivál résztvevőit, vasárnap pedig Dolák-Saly Róbert Én vagyok a kedvenc állatom című műsorára és azonos című könyvének dedikálására várják a családokat.

Február 2-án tartják a hagyományos medveárnyék-észlelést. A népi időjóslás hagyományai szerint ezen a napon az időjárás alapján meg lehet becsülni a tél hosszát, valamint a medve ilyenkor jön elő a barlangjából, és annak megfelelően lehet az időjárásra következtetni, hogy az állat meglátja-e az árnyékát. A medveárnyék-észlelésre a kamcsatkai medvék kifutójánál kerül majd sor.

A brummogva érkező 14 éven aluli gyermekek díjmentesen léphetnek be az állatkertbe.

Forrás: MTI
Fotó: constantinealexander.net
hirdetés

Ez is tetszhet

Tweet about this on TwitterGoogle+Pin on PinterestShare on Facebook

Hozzászólások

hozzászólás

ZooShop